НачалоПолезно5 съвета при избора на детски обувки

5 съвета при избора на детски обувки

В тази статия ще ви дадем няколко основни съвета, които трябва да следвате при избора на детски обувки:

1. Не позволявайте на модните тенденции да бъдат определящи при покупката на обувките на вашето дете. Да, всеки родител иска малкото му съкровище да изглежда по възможно най-добрия начин и да прави впечатление на околните с хубавите си дрешки и играчки – това обикновено кара мама и тати да се чувстват горди със себе си и да показват на всички как имат възможност да осигурят най-красивите вещи на детето си. Но никога, ама наистина никога не поставяйте своите нужди и задоволяването на своето его пред здравето на своя наследник. Много често красивите и модерни детски обувки се оказват неудобни и неподходящи за все още развиващото се краче, тъй като материалите, от които са изработени, обикновено са доста твърди и не са дишащи и хипоалергенни.

2. На второ място нека разбием един широко популярен мит – а именно това, че е задължително обувките за деца да бъдат с анатомична стелка. Това е нужно само и единствено ако изрично е препоръчано от ортопед! Запомнете, че подрастващото краче изначално е здраво и на него не му е нужно да бъде направлявано как да се развива правилно – природата вече се е погрижила за това. Или нека го обясним така – илюстровано казано, мускулите на крачето стават „мързеливи“, когато се употребяват ортопедични подметки или стелки. По този начин стъпалото свиква с дадения външен продукт и мускулите му спират да се развиват и остават слаби, което значително нарушава естествения процес на развитие. Така че не правете грешката да купувате анатомични стелки, ако това не ви е изрично казано от специалист.

3. Не икономисвайте от качеството на детските обувки. Да, вярно е, че те бързо ще омалеят на малкото ви съкровище и вече няма да му стават, но никога не правете компромис с качеството им. Изключително важно е те да бъдат от доказан производител, изработени от естествена материя и да да достатъчно меки, за да не навредят на формите на крачето. Не си позволявайте да купувате евтини китайски продукти, каквито видите първо на пазара – ясно е защо. Не забравяйте, че здравето на детските крачета зависи от здравината и качеството на обувката. Затова винаги избирайте възможно най-доброто, разбира се, с оглед на личните си финансови възможности. Препоръчваме ви да разгледате каталога на детски онлайн магазин „Пумпал“, където можете да откриете качествени детски обувки на нормални цени.

4. Най-трудният момент при избора на обувки за детето е, когато трябва да се спрете на правилния размер. А начинът да го уцелите всъщност е много прост – щом детето обуе обувката, пробвайте да пъхнете показалеца си в задната им част. Ако успеете – значи това е вашият номер! За това ви препоръчваме винаги да ходите на пазар с малчугана, тъй като така няма да стават грешки и вероятността да се занимавате с рекламации изчезва.

5. Правилната философия, когато тръгнете да избирате детски обувки, е винаги да знаете, че не просто купувате на мъника ви обувка, а му купувате комфорт, удобство и свобода в игрите. За това, колкото и скъпи продукти да избирате, никога не се ядосвайте, че то скача с тях в локвите. Това се нарича щастливо детство!

 

Още по темата

Най-четеното