НачалоПолезноАкция на детските еко-патрули ''За Еко-град'' в Южния парк

Акция на детските еко-патрули “За Еко-град“ в Южния парк

Инициативата ще се проведе на 29 ноември-неделя от 11:00 часа при входа от страната на кв. „Иван Вазов”.

Всяко дете ще получи карта: “Еко-патрул” от кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, след което стопаните на кучета ще имат шанса да се запознаят с полезна информация относно своите задължения. Патрулчетата ще насочат вниманието на стопаните и към контейнерите, поставени специално за тях, за да остава чисто след разходката им с домашния любимец.
Детските Еко-патрули са едно от направленията на стартиралия през 2007г. Национален проект за хуманно образование “АлВи” под патронажа на кмета на столицата по това време и настоящ Премиер Бойко Борисов.

 

{loadposition content_adsense}

Еко-патрулите се състезават за най-голям брой раздадени информационни материали относно грижата за животните в обявения конкурс от предстоящите Пети юбилейни номинаций . “Най-големият малък приятел на животните – BLFA”. Другите две категории на номинациите, в които децата се състезават за приза са “Еко-полицай” (спасителна акция на животно в беда) и “Еко–пиар” (оргинално отразяване на мероприятие на фондация АФА-България, автор и изпълнител на проект “АлВи”).

Още по темата

Най-четеното