НачалоПолезноНяма детски градини за некоректните платци във Велико Търново

Няма детски градини за некоректните платци във Велико Търново

Великотърновци, които дължат местни данъци и такси, няма да могат да записват децата си в детска градина или ясла, информира в-к „Янтра ДНЕС“. Некоректните платци няма да могат да се възползват от домовете за социални грижи и други социални услуги, предоставяни от Общината.

Предложението е на служба „Местни данъци и такси“ и предстои да бъде прието на сесия на Общинския съвет във Велико Търново. Искането на общинската администрация е във връзка с постановлението на Министерски съвет за ограничаване на разходите за годината в бюджетните предприятия, а това автоматично води след себе си и увеличаване на събираемостта на местните данъци и такси, коментира началникът на отдел “Образование” Пенка Игнатова.

Записването в социалните заведения ще става след справка в общинската служба, като за целта директорите ще имат осигурен достъп до информационната система на Общината, обясни Игнатова.

Като начало ще бъдат проверявани родителите на новозаписващите се деца в детските заведения. Тези, които имат просрочени задължения, ще трябва да се разплатят в 14-дневен срок.

„Правим това съвсем добронамерено, тъй като предоставяме услуги със 100-процентно качество, които са изцяло общинска грижа. Тяхното финансиране се подсигурява чрез приходите от местни данъци и такси“, допълни образователната шефка.

Още по темата

Най-четеното