НачалоПолезноБлизо 10 млн. лева ще вложи Бургас в ремонт на детски градини...

Близо 10 млн. лева ще вложи Бургас в ремонт на детски градини и училища

9,5 млн. лева ще вложи в реконструкциите на училища и детски градини община Бургас през 2010 година. Това каза кметът на община Бургас Димитър Николов. Той уточни, че един от основните пунктове в капиталовата програма ще бъде довършването на три детски градини

Детската градина в Лозово вече е построена. Предстои да бъдат довършени и пуснати в експлоатация детските градини в Крайморие, в бургаския комплекс „Меден рудник” и в Централна градска част „Раковина”.

„Осигурили сме допълнително средства, с които ще бъде стартирано изграждането на нова детска градина на територията на Бургас”, допълни още бургаският кмет.

{loadposition content_adsense}

Новата детска градина ще се намира в зона „Б” на комплекс „Меден рудник”, зоната където, според проучвания на община Бургас към момента има най-много деца, чакащи за записване за детска градина. Предвижда се новата детска градина да бъде завършена до 2011 година.

С цел допълнително осигуряване на нови места в детските градини на територията на Бургас са осигурени средства за ремонт на ОЗД в комплекс „Зорница”, където ще могат да бъдат приети още 120 деца. По оперативна програма „Околна среда” през 2010 година ще бъдат санирани, преоборудвани и ремонтирани четири големи училища и една детска градина на територията на град Бургас.

 

Още по темата

Най-четеното