НачалоПолезноБлизо 5 млн. лева са предвидени за ремонт на детски градини и...

Близо 5 млн. лева са предвидени за ремонт на детски градини и училища в София

Кризата с местата в детските градини явно успя да забърза работата по ремонтите и построяването на нови детски заведения. В резултат на усилията на общината, това лято в София ще бъдат ремонтирани 35 детски градини и 23 училища. За целта са заделени 4,8 млн. лв., които вече са преведени на районните администрации, отговорни за реализацията на процедурите.

Информацията оповести Ирина Савина, заместник-кмет направление „Инвестиции и строителство“ в Столична община, цитирана от Агенция „Фокус“.

Основната част от сумата ще отиде за ремонт на покривите, подмяна на дограмата и ремонти на санитарните възли. В две детски градини ще се прави конструктивно укрепване. Срокът за приключване на ремонтите в детските градини и училищата в София е два дни преди началото на новата учебна година – 13 септември, заяви Савина. Опитът от предишни обаче показва, че много честои ремотните работи забавят старта на учебните занятия в детските градини, или в по-благоприятните случаи вървят паралелно с първите дни от учебната година. 

До края на юли ще бъдат открити още 2 детски градини, а през следващото тримесечие се предвижда да бъдат открити още около 15 градини. Към момента има обявена процедура за избор на изпълнител на четири нови детски градини в кварталите „Надежда“, „Младост“, „Дървеница“ и „Връбница“.

Още по темата

Най-четеното