НачалоПолезноЦелодневно обучение за първолаците от 2010 г.

Целодневно обучение за първолаците от 2010 г.

Предвижда се поетапно въвеждане на целодневното обучение за учениците от първи клас от учебната 2010 година. Информацията беше изнесена от заместник-министъра на образованието Милка Коджабашиева. В момента се прави проучване в училищата на страната, чиято цел е да установи доколко е реален необходимият капацитет като материална база и като човешки ресурс, за да се въведе навсякъде тази организация.

Парите за въвеждането на целодневно обучение за първокласниците са заложени в Бюджет 2010, заяви Коджабашиева. Принципно целодневното обучение е финансово осигурено, ще бъде осигурено и нормативно, за да може да бъде факт към началото на следващата учебна година за 1 клас.

Основен проблем за въвеждането на целодневно обучение за първокласниците в цялата страна е сградният фонд, допълни Коджабашиева. Ще установим дали навсякъде разполагаме с необходимия сграден фонд. Тук въпросът е изключително деликатен в големите градове, в които трябва да бъдат осигурени помещенията, където да можем да направим целодневната организация.

Друга промяна е предвижданият старт на задължителна предучилищна подготовка от две години, според информация на Dariknews.bg.

{loadposition content_adsense}

Още по темата

Най-четеното