НачалоПолезноНов център за интеграция на деца с увреждания в Плевен

Нов център за интеграция на деца с увреждания в Плевен

Проект „Разширяване на социалните услуги, предоставяни в Регионален семейно-консултативен център към БАЛИЗ“ в Плевен стартира изцяло нова социална услуга за деца с физически и интелектуални проблеми, съобщи вестник „Посредник“.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания ще отвори врати до месец. Специализираното заведение ще е с капацитет 30 деца, като в него ще работи екип от 7 специалисти – ръководител, психолог, социален работник, ерготерапевт, логопед, специален педагог и хигиенист. Работата с децата ще се извършва на място в домовете им и с посещения по график в центъра, като за целта е осигурен специализиран транспорт.

Проектът е партньорски и се реализира от сдружение БАЛИЗ, Община Плевен, Ресурсния център и Сдружение на ерготерапевтите „Национална асоциация за социална активност“.Новият проект се финансира от фонд „Социално подпомагане“ към Министерството на труда и социалната политика. Проектът е на стойност 20 334 лева, а продължителността му е 6 месеца. Основна цел на създавания център е повишаване качеството на живот на децата с увреждания и техните семейства.

Предвижда се в центъра да бъдат включени 208 деца с увреждания и специални образователни потребности. Пряко услугите по проекта ще достигнат до 30 деца със затруднения и 52 души, полагащи грижи за тях.

Идеята е след приключване на проекта Центърът да продължи да работи като държавно делегирана дейност.

Още по темата

Най-четеното