НачалоПолезноДетски градини от Пловдив и Германия ще кандидатстват заедно по проекти пред...

Детски градини от Пловдив и Германия ще кандидатстват заедно по проекти пред ЕС

Детски градини от Пловдив и Германия ще кандидатстват заедно за средства по проекти на Европейския съюз, като водещи ще са партниращите детски заведения от немска страна.

Основните направления, за които ще се търси финансиране, са езикови обучения на деца и квалификация на директори на детски градини в Пловдив. Това беше договорено при посещението на заместник-кмета на Пловдив по образованието и културата Петя Гогова в град Щендал. Тя беше в Германия на семинар за международен обмен на опит с директора на пловдивската ЦДГ „Мирослава“ Радка Гъркова. Посещението в Германия беше в сътрудничество с Германо-Българско дружество „Саксония Анхалт“. Организаторите поеха разходите по 3-дневната командировка, уточниха от общината.

На форума беше договорено сътрудничество с немската детска градина „Ферберхоф“. Пловдивската ЦДГ „Мирослава“ пък се предвижда да стане база за изучаване на немски език в гр. Пловдив. Планира се обучение на немски на детски учители, както и приемане на стаж на немски студенти за подпомагане на процеса по прилагане на новите концепции.

{loadposition content_adsense}

Още по темата

Най-четеното