НачалоПолезноДетски кът за подпомагане на децата с увреждания откриха в Русе

Детски кът за подпомагане на децата с увреждания откриха в Русе

Детски кът за подпомагане развитието на децата с увреждания бе открит в Русе. Детското заведение ще предлага терапевтични грижи, включващи психотерапия за деца и юноши в зависимост от специфичните им нужди: индивидуална, групова, фамилна, терапевтични ателиета (психомоторика, писане, музика, моделиране и пр.). Центърът ще предлага престой и занимания на деца до два-три часа, като целта е социализация на децата и интеграцията им сред връстниците.

Идеята на  детския кът е да се работи и със семействата, на които да се предоставя терапия и психологична подкрепа. Отделно ще се организира групова работа с родители на Невидимите деца. Детският кът ще бъде и място за обмяна на опит и идеи между професионалисти от мрежата, предоставяща грижи за деца и юноши.
Центъртът за психологическа подкрепа стартира дейността си благодарение на събраните средства в рамките на кампанията на UNICEF „Невидимите деца“. Общата сума от SMS-и, индивидуални и корпоративни дарения е в размер на 137 100 лв.
Средствата са инвестирани в закупуването на обзавеждане и оборудване, подходящо за предоставяне на психотерапия и психологично консултиране на деца с увреждания и техните семейства.
Невидимите деца - проект на UNICEFВ детския кът са обособени три зали: зала за работа с малки деца и деца със специфични потребности (психомоторна зала), зала за групова работа с юноши и родителски групи и зала за екипни заседания и отдих. Всяка от залите е оборудвана според специфичните изисквания за групата, към която е насочена.

 

{loadposition content_adsense}

Още по темата

Най-четеното