НачалоПолезноДетски уъркшоп в галерия Credo Bonum с Принцеса Лаурентин ван Оранйе

Детски уъркшоп в галерия Credo Bonum с Принцеса Лаурентин ван Оранйе

Принцеса Лаурентин ван Оранйе беше домакин на детски уъркшоп, който се проведе на 07.12.2011 г. в галерия Credo Bonum, с деца от столично училище. Принцесата на Холандия разговаря с малките за проблемите на околната среда и как да накараме възрастните да бъдат по-отговорни към нея. В интерактивна форма тя провокира децата да задават въпроси, подобно на нейния герой Мистър Фини. Освен това, учениците имаха възможност да чуят една глава от книгата й, да оцветяват илюстрации с героите от нея и да изгледат кратка анимация, направена специално за случая.

{loadposition content_adsense}

 

Детският уъркшоп беше изключително важна част от програмата на Принцесата, тъй като чрез него тя искаше да чуе какво мислят децата за устойчивото развитие, за замърсяването на горите и океаните, за изсичането на дърветата, за вредните газове и топенето на ледниците. Децата смело се включиха в търсенето на отговори и задаването на въпроси как да стане света една по-добро място.

Принцесата на Холандия вчера представи официално първата си книга «Мистър Фини и светът надолу с главата», издадена на български език от издателство Ciela, на събитие в галерия Credo Bonum, на което присъстваха министърът на икономиката, енергетиката и туризма г-н Трайчо Трайков, министърът на образованието, младежта и науката г-н  Сергей Игнатов, бишвият президент г-н Петър Стоянов, г-жа Цветелина Бориславова, чиято фондация Credo Bonum е организатор на посещението на принцесата, и много други гости.

Визитата на принцеса Лаурентин ван Оранйе приключва днес с лекцията „Нов начин на мислене за едно устойчиво бъдеще: ценността на диалога между поколенията”, която ще бъде изнеса лично от нея в Аулата на Нов Български университет от 18:15 часа, и която се организира от Българско училище за политика „Димитър Паница”, Атлантически клуб в България и НБУ.

Още по темата

Най-четеното