НачалоПолезноДо края на 2010 г. ще има 5 нови детски градини в...

До края на 2010 г. ще има 5 нови детски градини в София

Пет новопостроени сгради на детски градини ще бъдат открити до края на годината. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Вече са готови забавачниците в село Лозен, кв. „Бусманци“, районите „Илинден“ и „Люлин“. {loadposition content_adsense}

До 2011 година ще се реши и проблемът с местата в детските градини в район „Студентски“, каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Открити са две нови групи в ОДЗ „10“ в кв. „Мусагеница“, в които ще бъдат приети нови 40 деца. Общината е инвестирала 180 000 лева за ремонта и преоборудването на помещенията в детската градина, в които доскоро е била Иракското училище, обясни Фандъкова, цитирана от БТА.

По думите й остават само пет детски градини в столицата, в които има заети помещения от външни организации. Последният договор изтича през 2013 г., допълни още кметът.

В столичния район „Студентски“ за прием в детска градина чакат 110 деца, а с построяването на нова детска градина през следващата година проблемът ще се реши, посочи Фандъкова.

 

Още по темата

Най-четеното