НачалоПолезноФинансиране за подобряване на енергийната ефективност в детските заведения по ОП "Регионално...

Финансиране за подобряване на енергийната ефективност в детските заведения по ОП „Регионално развитие“

Оперативна програма „Регионално развитие“ ще осигури 78 млн. лв. за подобряване на енергийната ефективност в детски ясли, градини, училища, спортни зали и др., стана ясно от съобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Финансирането по оперативната програма ще обезпечи изпълнението на проекти за енергийна ефективност в детските заведения в 86 общини, сред които София, Пловдив, Бургас, Русе, Плевен, Пловдив и Стара Загора. Крайният срок за подаване на предложенията е 20 май.

 

 

Половин милион лева (500 хил. лв) е минималната сума, която може да се отпусне за даден проект. За общините на 7-те големи града е предвиден таван от 10 млн. лв. на проект, а за останалите – 5 млн. лв. Безвъзмездно се отпуска максимум 85% от стойността на проекта, а останалата сума трябва да се осигури от кандидатстващите институции по друг начин.

{loadposition content_adsense}

Проектите, които ще се финансират по програмата, могат да включват подмяна на дограма, поставяне на изолация, изграждане на инсталации за ВЕИ, монтиране на радиатори, газифициране на детските заведения, както и други дейности в сферата на енергийната ефективност.

Още по темата

Най-четеното