НачалоПолезноХарта за борба с домашното насилие над деца изготвиха във Велико Търново

Харта за борба с домашното насилие над деца изготвиха във Велико Търново

Във връзка с изпълнение на проект „Заедно срещу насилието“ в област Велико Търново бе изготвена Харта, в която участват представители на държавни институции в областта, работещи с деца, жертви на насилие: Областна Дирекция на МВР, Регионална дирекция „Социално подпомагане“, Регионален инспекторат по образование, Регионален център по здравеопазване, Районна прокуратура, Областен управител–Велико Търново.

 

{loadposition content_adsense}

Представителите на всички тези институции се обединиха около идеята, че създаването на настоящата Харта е стъпка към изграждане на устойчива и функционална политика на областно ниво, в сферата на борбата с домашното насилие над деца, пише агенция Фокус.

Конкретните мерки по закрилата на децата от насилие се осъществяват от дирекциите „Социално подпомагане“, в които има отдел за закрила на детето.

Сигнали за домашно насилие над деца гражданите могат да подават в Отдел „Закрила на детето“ по местоживеене, в съответното Районно управление на МВР или Районна прокуратура, на тел. 112 или 116 111, за цялата страна. Сигнал може да се подаде устно – по телефона, писмено – по пощата или на място.

Източник: Актуално.ком

Още по темата

Най-четеното