НачалоПолезноИновативен проект за детска градина с награда

Иновативен проект за детска градина с награда

Седмите годишни награди за отговорен бизнес бяха раздадени на официална церемония в столичния хотел „Шератон“ във вторник вечерта. Организатор на събитието беше Българският форум на бизнес лидерите, а на събитието присъстваха министрите на труда и социалната политика, на околната среда и водите и на регионалното развитие и благоустройството – Тотю Младенов, Нона Караджова и Росен Плевнелиев.

Особен интерес за темата с детските градини представлява проектът, с който „Сименс България“ спечели първо място в категория „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“ – а именно проект за изграждане на детски градини към офисите на компанията. Детската  градина на „Сименс България“ навърши една година малко преди проектът да бъде удостоен с наградата.

Както обясняват от компанията, изграждането на детски градини към офисите на Siemens е световна практика във фирмата. Това създава удобство на служителите и предоставя качествени грижи и обучение за децата и работещите. Целта на проекта в България е да мотивира служителите на Сименс, както и да затвърди репутацията на фирмата като желано работно място и социално-отговорна компания.

{loadposition content_adsense}

История на проекта

„Сименс България“ открива детска градина и ясла в офиса си в столицата на 29 януари 2009 г. Детският комплекс е в сградата на компанията на ул. “Кукуш” №2 в София. Помещенията отговарят на всички европейски изисквания за качество и безопасност на децата, а инвестицията възлиза на над 200 000 лева.

{loadposition content_adsense}

В детската градината на ул. „Кукуш” 2 са изградени дневно помещение с прилежаща кухня, две спални, две зали за игра, както и лекарски кабинет, които трябва да посрещнат нуждите на общо 30 деца. В последствие са изградени и физкултурен салон, специална стълба за лесен достъп, както и детска площадка с катерушки, въртележка, пясъчник и други забавления за децата.

Детското заведение е и филиал на немско частно училище и детски градини „Веда”, като съществена част от таксата за децата на служители на Siemens се поема от компанията. Седмичната програма в детската градина включва изучаването на немски и български език, спортни и народни танци, балет, спорт и други предмети, интересни за децата. За преговаряне на материала и по-ефективно интегриране на малчуганите в чуждата езикова система помагат и ежеседмичните срещи с немски специалист преподавател.

 

Още по темата

Най-четеното