НачалоПолезноКак да изберем правилните дървени детски играчки

Как да изберем правилните дървени детски играчки

Разнообразието от различните видове дървени детски играчки може да обърка всеки родител. Всъщност, всички модели са предназначени да помогнат на децата да се адаптират към света от първите дни на живота, да развият двигателните умения и творческите наклонности. Те са интересни за всички деца малки и по-големи.

При избора на детски играчки, изработени от дърво, на първо място е необходимо да се вземе предвид на каква възраст е детето.

Дрънкалки и висящи играчки

Дрънкалките и различни висящи конструкции са подходящи за бебета. Те им помагат да опознаят света чрез звук, разширяват възможностите за визуално възприятие.

От шест месеца до 3 години са подходящи различните модели дървени пъзели в рамка. Те ще запознаят мъничето с цветовете, формите и ще допринесат за развитието на логическото му мислене.

Дървени пъзели

Пъзелите са подходящи и за деца над 12 месеца. Както и различните конструктори. Съществува огромно разнообразие от модели, така че няма да бъдете затруднени особено в избора. За малки деца е по-добре да изберете игра с минимално количество големи детайли, съветват психолозите. Този избор ще окаже благоприятен ефект върху развитието на двигателните умения и мисленето.

Дървени сортери

Играчките-сортери са идеалният вариант за изучаване на формите на предмети и разпознаването на различните цветова. Освен това те развиват паметта, повишават вниманието, благоприятстват логиката и фината моторика. Препоръчват се за деца от 1 до 5 години.

Колички и други превозни средства

Вълнуващи дървени колички и други превозни средства могат да се използват както за игра у дома, така и на открито. Те развиват усещането за пространство и стимулират двигателната активност.

Пирамиди

Най-популярните дървени играчки са пирамидите. Интересно е, че те са подходящи както за много малки деца, така и за тези, които вече ходят на училище. Пирамидите допринасят за познаването на формата, размера на предметите.

Лабиринти

Лабиринтите могат да се използват за деца над шест месеца. От тях се интересуват и от по-големите деца. Тези детски играчки развиват мисленето, логиката, двигателни умения и спомагат за правилното възприемане на реалността.

Още по темата

Най-четеното