НачалоПолезноКак да обличаме новороденото през зимата

Как да обличаме новороденото през зимата

Появата на дете е един от най-радостните и щастливи моменти, които променят живота ни на 360 градуса. Това събитие поставя едно напълно ново начало, след което нищо вече не е същото… И как иначе! Бебето изисква непрестанни, денонощни грижи, както и нашето стопроцентово внимание и безусловна любов. Също така трябва да мислим за неговия комфорт, който стои на преден план и много преди нашия. Хранене, разходки, обличане – всеки родител знае колко отговорно занимание е отглеждането на новородено, което силно се нуждае от нашето постоянно присъствие и отдаденост.

Детски и бебешки дрешки

На какво облекло за новородени да заложим през зимата

Част от грижите за малкото е и изборът на подходящи бебешки дрешки, с които да го обличаме през различните сезони от годината. С повишено внимание трябва да се отнесем към зимните месеци, през които е добре да заложим на топли облекла, по възможност маркови, за да сме сигурни в тяхното безупречно качество. Препоръчително е да спрем внимание си на бебешки дрешки за момичета и момчета, които са ушити от меки и лесни за поддръжка материи, като памук, които също така притежават подплата, за да поддържат благоприятна температура.

Как да ги обличаме с бебешки дрешки

През цялата зима е нужно да внимаваме с какви детски одежди обличаме новороденото, което не може да ни каже как се чувства, студено ли му е, или пък е прекалено навлечено… Именно това прави задачата на родителите да намерят “златната среда” толкова трудна – в стремежа си да осигурят на мъника оптимален комфорт, за да не настине или да му е неудобно, много често те дори и прекаляват с грижите, добавяйки напълно ненужни катове към избраните бебешки дрешки. Ето и някои “basic” правила, с които всеки родител е добре да се запознае:

  • Една бебешка дрешка в повече – хитро решение, когато не сме сигурни дали няма да сгрешим, ако например не добавим плетеното елече или пуловер към основния тоалет. По-добре е да имаме една дрешка в повече, която да използваме при нужда, отколкото да се окажем неподготвени;
  • Бодитата и ританките са задължителни – те прилепват плътно по тялото, като по този начин го изолират добре от студа;
  • “Не” на прекаленото навличане с бебешки дрешки по време на сън – никое новородено няма да се чувства добре, докато спи, ако мама го е навлякла. Рискът от претопляне е съществен, защото в тази възраст бебетата все още не се потят;
  • В колата и по време на разходка – и в двата случая е задължително да използваме чувалчета тип “космонавт”, шапка, ръкавички и шал.

В онлайн магазин Raya Toys ще откриете качествени бебешки дрешки в голямо разнообразие и със супер качество. Не отлагайте избора на маркови облекла за новородени, които ще допринесат за тяхното правилно и щастливо отглеждане.

Още по темата

Най-четеното