НачалоПолезноКоличка или триколка за порасналото бебе

Количка или триколка за порасналото бебе

Когато в семейството настъпи моментът на посрещане и отглеждане на нов член, всички се надпреварват да го отрупват с всичко необходимо и не до там нужно. Понякога се налага сериозно обмисляне на разходите, които се правят по отрочето. Не винаги покупките са съществено важни и макар да глезим бебето с удоволствие, следвайки положителни подбуди, има неща, които се използват за изключително кратки периоди от време и не са до там функционални.

Задължителни покупки

Редица продукти са абсолютно задължителни в ежедневието на бебето. Бебешка кошара, дрешки и шишета, аксесоари и играчки. Количката за малките също е от приоритетните елементи, които съпътстват бебето в неговото израстване. Най-напред с приспособен кош за оптимална позиция на новороденото, впоследствие за изучаване на света от седнала позиция, та чак до забавните триколки, които не само помагат на мама в предвижването, но и забавляват малчуганите.

Колко е важна играта в етапите на развитие?

С напредване възрастта на детето, изучаването и играта в заобикалящата го среда са основните начини, чрез които то опознава света. Не го лишавайте от тези безценни моменти и не го ограничавайте, освен в моментите, в които смятате, че е застрашена безопасността. Стимулирайте любопитната и креативна природа на малките. Потопете с тях във вълшебния свят на открития и забавление. Не можете да си представите, колко ободряващо ще ви се отрази, ако започнете да гледате на някои неща през бебешките очички.

Когато настъпят тези моменти, триколките са много добро попадение. Изпълнявайки няколко функции в една, те ще ви помогнат с транспортирането на детето и необходимите за играта пособия. От друга страна възможността за въртене на педали ще засили укрепването и физическата активност. Това допълнително ще улесни заспиването, когато настъпи моментът според ежедневния режим. Иновативните пособия сами по себе си изглеждат като играчки. Те са изключително забавни и симпатични помощници във всекидневните разходки до парка.

Това не означава да се лишите от стандартната количка. Последната е по – подходяща за подремване на открито и би събрала повече багаж, отколкото стандартната триколка. Ако имате възможност да си позволите и двете, тогава само ще трябва да преценявате кое, кога е нужно.

Колкото повече расте детето, толкова по – малко нужда ще имате от количката. За всеки организъм етапите на развитие са строго индивидуални и различни. Не на една възраст децата свикват на различен режим и променят своите навици. Дори и да има нещо, което не ви харесва, успокояващо в случая е че става въпрос само за кратък период от време. Темповете на развитие и новости са изключително бързи и без да очаквате може да преминете обезпокояващи елементи в етапите на израстване.

Отпуснете се, откликвайте според променящите се нужди на бебето и се наслаждавайте на всеки миг. Времето лети и утре никога няма да е както днес.

Още по темата

Най-четеното