НачалоПолезноКорупция в детските градини в София

Корупция в детските градини в София

Предаването по BTV „Господари на ефира“ разкрива схема за записване на деца в детските градини в София, заобикаляйки законовия ред и печално известната електронна система за детските градини в столицата.

Както може да се очаква, прескачането на „системата“ е възможно след плащане на определена сума пари, в разследвания случай – 300 лв. Тази сума гарантира включването на детето в списъците на приетите, подминавайки автоматрично раздадените номера от елкектронната система.

{loadposition content_adsense}

Корупционната схема e разкрита от екипа на предаването „Господари на ефира„, които от тази вечер (29.01.2010 г.) започват да излъчват серия от репортажи по тази тема.

За родителите, които имат проблеми със записването на децата си в детско заведение, не е тайна, че винаги е работила схема за заобикаляне на правилата. Изненада е по-скоро фактът, че някой открито е обърнал внимание на корупционната практика и можем само да се надяваме, че разкритията на „господарите“ ще доведат до промяна в положителна посока и сгафилите ще си получат заслуженото.

 

Още по темата

Най-четеното