НачалоПолезноКТБ изпълни желанията на деца от дома в Драгалевци

КТБ изпълни желанията на деца от дома в Драгалевци

И тази година Дядо Коледа, подпомогнат от Корпоративна търговска банка (КТБ) не забрави и посети децата, лишени от родителски грижи, от дома в квартал „Драгалевци“ в София. Всеки малчуган получи мечтания подарък, за който преди месец написа писмо. Тогава, след детски спектакъл в столичния театър „Възраждане“, хлапетата закачиха желанията си на специалното „Дърво на желанията“. В знак на благодарност за подаръците децата пяха и рецитираха на Дядо Коледа и неговата Снежанка.

За втора поредна година КТБ АД подари един незабравим следобед на децата от дома, организирайки им коледен празник с изненади, сред които и огромна „снежна“ торта. Банката, управлявана от наградения с приз „Мистър Икономика“ за 2011 г. Цветан Василев, поддържа активна корпоративна политика на социална отговорност.

Тази година банката разшири инициативата си, като включи в кампанията „Дърво на желанията“ още един дом за деца и юноши, лишени от родителски грижи. Банката подкрепи и подпомогна традиционния благотворителен концерт на децата от дом „Христо Райков“ в Габрово. Целта на тържеството е събирането на средства за обзавеждане и ремонт на пространствата, където се събират всичките 32 деца в дома. Освен финансова подкрепа, банката дари на младежите и желаните компютри, спални комплекти и пижами. По традиция, на благотворителната вечер се състоя и базар на красиви предмети, сувенири и картички, изработени от децата в дома с помощта на техните ръководители.

Децата и юношите от двата дома подариха рисунки, които участваха на аукцион по време на традиционното коледно тържество за клиенти и приятели на банката. С активното участие и на клиенти, и на служители в аукциона, бяха събрани повече от 25 000 лв. С набраните допълнителни средства, децата от дома в кв. „Драгалевци“ ще имат отново едно незабравимо лято, а децата от дом „Христо Райков“ обновени санитарни помещения.

Още по темата

Най-четеното