НачалоПолезноНемски език в детските градини

Немски език в детските градини

За по-масово изучаване на немски език в детските градини ще работи новият почетен консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова. Това заяви самата тя по време на встъпването си в длъжност днес. Официалното й въвеждане беше извършено от германския посланик у нас Матиас Хьопфнер. Чолакова обеща, че ще повишава интезивността на контактите си с всички немски организации, които имат отношение към Пловдив.

Германският посланик беше оптимистично настроен по отношение развитието на туристическите и културно-образователните взаимоотношения между България и Германия. Той припомни, че родината му е водещ външнотърговски партньор и чуждестранен инвеститор в България. Хьопфнер каза, че ще съдейства за договаряне на авиолинии от Германия до летище Пловдив.

{loadposition content_adsense}

Зам.-министърът на външните работи Милен Люцканов призна, че няма нищо случайно в това, в Пловдив да е второто почетно консулство в България – след варненското. Той допълни, че градът е „истинско европейско средище в сърцето на Тракия“ и че двете страни навлизат в нов и изключително активен период на взаимоотношения.

Източник: dariknews.bg

Още по темата

Най-четеното