НачалоПолезноСтроят нова детска градина в бургаския квартал "Крайморие"

Строят нова детска градина в бургаския квартал „Крайморие“

След стартиралото през миналата година изграждане на детската градина в кв. „Лозово“ и новите крила на детските заведения „Раковина“ в центъра на Бургас и „Морска звезда“ в к-с „Меден Рудник“, ще започне и строежа на нова сграда на детската градина в кв. „Крайморие“. Проектът предвижда изграждане на сграда на два етажа със сутерен, както и благоустрояване и озеленяване на пространството около него.

На 1 етаж ще бъдат разположени физкултурен салон, кухненски блок, лекарски и методически кабинет, а на 2 етаж – три специализирани кабинета – за изкуства, компютри и кабинет по музика. В приземния етаж ще бъде котелното и обслужващите помещения. Голямото дворно пространство ще бъде оформено за игри и обучение на децата.

Проектът се финансира от Община Бургас и е на стойност близо 1 000 000 лв. Фирмата – изпълнител на обекта е „Актив“ ООД – гр. Бургас, а срокът за изпълнение е 2010 г.

В момента във филиала в Крайморие има 1 смесена градинска група от 29 деца на възраст от 3 до 7 год. Те се помещават в 40 – годишна едноетажна дървена барака, местата в която са недостатъчни за да приемат всички нуждаещи се деца от квартала. Това принуждава голяма част от родителите да превозват децата си ежедневно до Бургас. Дървеният фургон не разполага и с кухненско помещение, поради което храната също се доставя от Бургас.

С построяването на новата сграда ще бъде разкрита още 1 нова градинска група от 30 деца, с което капацитетът на детското заведение ще стане общо 60 деца. По този начин на всеки етаж от новата сграда ще бъде настанена по 1 градинска група от 30 деца. Пространството около новата постройка ще бъде изцяло озеленено и благоустроено с нови и безопасни детски съоръжения за игра.


Още по темата

Най-четеното