НачалоПолезноЗапочна строежът на нова детска градина в кв. Лозово, Бургас

Започна строежът на нова детска градина в кв. Лозово, Бургас

По-малко от седмица след откриването на втора яслена група в ОДЗ № 7 в к-с „Славейков“, започна строежът на новата детска градина в кв. „Лозово“. Сградата ще бъде на два етажа със сутерен и ще се свързва със съседно помещение, което ще бъде използвано за физкултурен и музикален салон.

Детското заведение е филиал на ЦДГ № 26 „Райна Княгиня“ и ще разполага с детска ясла за деца на 2 и 3 г., която ще се помещава на първия етаж и детска градина за деца от 3 до 6 г. на втория етаж. В нея ще се обучават около 50 деца.

В двора на градината ще има две детски площадки с пясъчници и уреди за игра, а пространството около тях ще бъде озеленено и благоустроено. Общата стойност на проекта е 806 хил. лв.

Кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че след откриването на строежа на детската градина в кв. „Лозово“, предстои стартиране на работата по детските градини в кв. „Крайморие“ и ж.к. „Меден Рудник“.

На церемонията заместник – кметът Костадин Марков сподели, че предстои откриването на няколко детски площадки в града – на ул. „Струга“ и на ул. „Вардар“ в ж.к. „Братя Миладинови“, както и в комплексите и кварталите на града. Г-н Марков отбеляза още, че до края на годината ще бъдат инвестирани 1 мнл. лв. за изграждане на детски площадки. Предвижда се техния брой да бъде общо 12, 6 от тях ще бъдат реновирани, а другите 6 чисто нови.

Още по темата

Най-четеното