НачалоПолезноОбновени детски градини във Видин от този сезон

Обновени детски градини във Видин от този сезон

Повече от половината детски градини, които се ремонтират по проект „Създаване на благоприятни условия за израстване и развитие на видинските деца“ на община Видин, вече са ремонтирани и очакват своите малки обитатели.

В рамките на проекта бяха възстановени съществуващите и изграждени нови мълниезащитни инсталации за всяка детска градина. Проектът е с оглед изпълнение на изискванията към строежите за безопасно ползване на строежа и във връзка с изискванията на Наредба № 8 от 28.12.2004 г. за мълниезащитата на сгради, външни съоръжения и открити пространства.
Община Видин упражнява ефективен инвеститорски контрол върху консорциума-изпълнител и следи за извършването на ремонтите според сроковете и законовите изисквания за извършване на дейностите.
Предстои въвеждане в експлоатация на готовите обекти от страна на фирмата, която упражнява надзор върху строителството. Времетраенето на процеса  ще бъде в рамките на две седмици и след това видинските деца ще влязат в напълно обновени помещения, осигуряващи повече топлина и уют по време на престоя в детските заведения.

{loadposition content_adsense}
По време на ремонтите е направена външна изолация на сградите, сменена е дограмата, извършен е ремонт на покривите, включително нанасяне на хидро и топлоизолация по покриви и тавани и подмяна на покривни конструкции, изградени са рампи за достъп на лица в неравностойно положение.

 

Още по темата

Най-четеното