НачалоПолезноОткриване на ЦДГ "Теменужка" в центъра на Варна

Откриване на ЦДГ „Теменужка“ в центъра на Варна

ЦДГ “Теменужка” бе официално открита, макар занятията в нея да се отлагат. В градината са осигурени прекрасни условия за общо 50 деца в 2 възрастови групи. Приетите деца ще започнат да я посещават едва когато местният парламент утвърди щатния и състав. На последната си сесия общинските съветници не събраха необходимия брой гласове, за да дадат ход на работата в градината. Решението на проблема ще се проточи до следващото заседание на градския парламент. Дотогава ЦДГ “Теменужка” ще остане празна. Директорката Николинка Славчева посрещна първите гости – кметът Кирил Йорданов и заместника му Коста Базитов, както и председателя на Общинския съвет Николай Апостолов.
Историческата справедливост възтържествува, обяви градоначалникът, изтъквайки, че най-после е изпълнена волята на дарителите. Д-р Анастасия Головина, която някога е била собственик на сградата, дарила имота си за децата на Варна. Желанието й намира реализация десетилетия по-късно. Сега новата градина на ул. “Цар Симеон” №14 увеличава местата в забавачките в центъра, където недостигът е най-голям. Мъниците ще се радват на вътрешен двор с условия за игра, които отговарят на всички европейски стандарти. В градината е осигурен и асансьор за инвалиди.
Кметът Кирил Йорданов обеща до края на тази година местата във варненските детски градини да се увеличат с още 330, а догодина – с още 600.

Още по темата

Най-четеното