НачалоПолезноОткриват нова сграда към детска градина - 168 ЦДГ Слънчогледи в София

Откриват нова сграда към детска градина – 168 ЦДГ Слънчогледи в София

На 1 април ще бъде открита новоизградената сграда към 168 ЦДГ Слънчогледи в район Слатина. По време на откриването на новата сграда ще бъде изнесен открит урок по повод Международния ден на птиците.

{loadposition content_adsense}

На откриването ще присъстват зам. кметът на Столична община Ирина Савина, кметът на район Слатина Антоанета Апостолова и изпълнителният директор на Българското дружество за защита на птиците Нада Тошева.
Новата сграда на детската градина е двуетажна, монолитна, и разполага с просторни зали за игра и почивка, салон за спорт и музика и басейн. В двора на детското заведение има изграден амфитеатър и съоръжения за игра. Сградата е изградена за 10 месеца, а финансирането е осигурено от средства от Столичния общински приватизационен фонд в размер на 1 164 339 лв.
По повод международния ден на птиците 1 април представители на Българското дружество за защита на птиците ще изнесат открит урок и заедно с децата ще поставят къщички в двора на детската градина. Събитието е част от екологична образователна инициатива „Моят зелен град”. Целта е малчуганите да научат повече за птиците в нашия град, защо са полезни и как да се грижим за тях.

В рамките на инициативата ще бъдат поставени 40 къщички в столични детски градини. София е една от европейските столици с най-голямо биоразнообразие. В нея се срещат 280 вида птици.

Още по темата

Най-четеното