НачалоПолезноРазвитие по проблемите с детските градини във Велико Търново

Развитие по проблемите с детските градини във Велико Търново

На 28 юли бе определена 7-членна работна група, която да се занимае изрично с проблемите на детските градини във Велико Търново. Работната група има за цел да разгледа и оцени няколко варианта за разширяване на мрежата от детски заведения преди есента, когато се очаква ескалиране на проблема с липсата на свободни места в градините.

В състава на работната група са включени доц. Милен Михов от ВМРО, Ваня Стефанова и Тодор Тодоров от ГЕРБ, Роза Мишева и арх. Румяна Брайнова от БСП, Камен Алексиев от Десен алианс, Исмаил Хаджимустава от ДПС. Общинската администрация ще представлява Румяна Йорданова – директор на дирекция „Образование”.
Те трябва да изберат между възможностите за строителство на нова детска градина в „Зона В”, завършване на крилото в ЦДГ „Здравец”, откриване на филиал на ЦДГ „Иванка Ботева” в СОУ „Г. С. Раковски” или вземане под наем на градината в кв. „Слънчев дом”.

Извън класирането за детска градина за новата учебна година останаха близо 150 деца, което доведе и до решението за създаване на работната група.

Източник: Радио Велико Търново

Още по темата

Най-четеното