НачалоПолезноРесурсни центрове за деца със специални потребности в Добрич

Ресурсни центрове за деца със специални потребности в Добрич

189 деца със специални потребности посещават Ресурсния център в Добрич, по информация на неговия директор Павлина Димитрова.

Децата са от цялата Добричка област и някои от тях имат увредени слух или зрение, други са със соматични увреждания или интелектуални затруднения.

{loadposition content_adsense}

В четири училища в Добрич – СОУ “Димитър Талев”, СОУ “”Любен Каравелов”, СОУ “Дора Габе” и ОУ “Отец Паисий”, работят специални ресурсни кабинети за обучение на деца със специфични потребности.

В подходяща за възможностите и нуждите атмосфера, децата работят с компютър, редят пъзели, обучават се по интерактивни методи. Училищата са избрани да разкрият подобни кабинети въз основа на големия брой деца със специфични потребности в тях.

Предстои организирането и оборудването на ресурсни кабинети и в училищата “Хан Аспарух” и “Стефан Караджа”.

Назначени са ресурсни учители също в Каварна и Балчик заради нарастващия брой деца, които се нуждаят от специални занимания и педагогически подход, което пък е част от интегрираното обучение въобще, така, че децата с увреждания да бъдат подпомагани в социалната им адаптация и насърчавани в тяхното личностно развитие.

Източник: Актуално.ком

Още по темата

Най-четеното