НачалоПолезноУвеличаването на таксите в детските градини се подкрепя от родителите

Увеличаването на таксите в детските градини се подкрепя от родителите

Сдружение „Настоящи и бъдещи майки“ и Асоциация „Родители“ изразиха подкрепата си за покачване на месечната такса за детските градини в София и поеха ангажимент да изготвят становище след разговор със своите членове.

Това се случи след работна среща между експерти на дирекция „Образование“ в Столичната община, представители на двете родителски организации, директори на детски градини и представители на екипа от Информационната система за обслужване на детските градини.

 

В момента за всяко дете, записано на детска градина, родителите заплащат по 40 лева на месец. В същото време месечната издръжка струва на общината близо 355 лева, съобщи пресцентърът на Столична община.

По време на разговорите е била обсъдена и възможността информационната система за обслужване на детските градини да отчита и функцията „преместване“ за родители, които искат да сменят детската градина на детето си.

По-рано през деня кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и зам. кметът Ирина Савина откриха нова детска градина. Детското заведение е за две групи и разполага с физкултурен салон и басейн. Това е шестнадесетата детска градина, която откриваме през тази година, каза кметът на София.

До края на декември предстои да отворят врати още две детски градини. Столична община е инвестирала над 52 милиона лева в изграждането на нови детски градини, посочи още Фандъкова.

{loadposition content_adsense}

Още по темата

Най-четеното