НачалоПолезноЗаписването в детски ясли само след "нощно бдение"

Записването в детски ясли само след „нощно бдение“

За поредна година записването в детските ясли в София бе възможно само за „дежурилите“ цяла нощ родители. Заставането на пост от предишната вечер се оказа единсвения шанс за записване на дете в детска ясла, а много от децата останаха извън системата и този път.

 

Някои родители са спали в колите си от 03.01.2010 на обяд, с единствена цел да гарантират реда си за записването в детските ясли в столицата. Оказва се, че тези, които са решили да отидат преди 7 ч. в първия работен ден от годината, са безвъзвратно закъснели. Дори има родители, които минават през този ужас за втора поредна година – и отново без успех.
Пред БТВ възмутени майки на малки деца споделят:
„От миналата година съм записала моята дъщеря още март – бяхме 70-ти номер и сега пак висим и чакаме и пак се оказах 70-ти номер. Не се ли прехвърля, защо и миналата година чакахме, не се ли прехвърля номера. Сега първия работен ден сме си взели отпуск и пак чакаме, за да можем наново да я запишем и да изчакаме цяла година, за да видим дали детето ни ще влезе. Тук сме от 5 часа, а има хора от 3 часа са дошли първите и все още чакаме“, (Десислава Койчева).

{loadposition content_adsense}

Подобно на нея и тази година много от родителите стояли през нощта на опашки ще бъдат разочаровани, тъй като капацитетът на детските заведения е ограничен.

„76 деца съм приела заявления от 6:30 ч. Капацитетът на детското заведение е 32 деца. Децата не се изписват всички, групите се допълват, но поне 30-35 деца ще влязат, но не повече“, обясни директорка Росица Младенова.

За съжаление мерките, които се взимат (ако въобще има такива) срещу подобни проблеми, определено не дават резултат. А потърпевшите са децата, на които разчитаме след време да решат да останат в България и да се развиват тук.

Още по темата

Най-четеното