НачалоПолезноЗапочнаха да строят новата детска градина на Банево

Започнаха да строят новата детска градина на Банево

Кметът Димитър Николов и заместникът му Йорданка Ананиева провериха започналото строителство на новата детска градина в Банево. Това е един от най-бързо развиващите се бургаски квартали, чието население през последните години трайно нараства.

Съществуващата детска градина на Банево се помещава в три стари и амортизирани сгради. Две от тях са строени през 60-те години на миналия век за работнически общежития. През 1972 година между тях е построена още една сграда и малко след това трите започват да функционират като детска градина. Досега основен ремонт не им е правен.

Новата детска градина ще бъде модерна и уютна. Изграждат се три павилиона с топла връзка между тях. Единият ще е административен блок с физкултурен салон и кухня. В другите два блока ще се помещават 4 градински групи, общо 100 деца. В проекта е предвидено благоустрояване и озеленяване на дворното пространство. Там ще има и детска площадка, която да отговаря на всички съвременни изисквания за безопасна игра.

Новата детска градина ще е готова за учебната 2013/2014 година.

През последните 3 години в Бургас бяха построени 4 нови детски градини. Така общият им брой стана 34. Тази година се строят още две – една в к-с „Меден рудник” и въпросната в квартал Банево.

Още по темата

Най-четеното